Directie Finalist IT werft zelf medewerkers

Finalist IT Group stuurt zijn directeur en oprichter, Jean-Luc van Hulst, de straat op om persoonlijk nieuwe mensen voor zijn bedrijf te werven.

De komende dagen rijdt Van Hulst in een opvallende campagne-auto door Nederland en vraagt potentiële kandidaten letterlijk of hij hun baas mag zijn. Hij bezoekt universiteiten en hogescholen in Delft en Amsterdam. Daar deelt hij zijn CV uit aan informaticastudenten en informeert hij of ze interesse hebben in een baan bij zijn onderneming.

Jean-Luc van Hulst: “Steeds minder mensen kiezen voor een informatica-opleiding. Finalist bevindt zich in een deel van de it-markt die de afgelopen jaren is blijven groeien. Nu de economie aantrekt, wordt het voor ons steeds lastiger om goede mensen te vinden. Daarom benader ik it’ers en informaticastudenten persoonlijk en vraag ze of ik hun baas mag zijn. Dat levert in ieder geval een goed gesprek op.”

Naast de universiteiten en hogescholen bezoekt Van Hulst ook verschillende beurzen en seminars om zoveel mogelijk potentiële nieuwe medewerkers te ontmoeten.

Finalist heeft een aparte sollicitatiesite opgezet: www.magikjebaaszijn.nl.

Werkt deze aanpak?
Ben jij gevoelig voor deze aanpak? Zou jij makkelijker van baan veranderen als je persoonlijk gevraagd wordt? Laat je mening horen en reageer onder dit bericht of stuur een e-mail aan computable.lezers@bp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien eerst eens afvragen waarom steeds minder mensen kiezen voor een informatica opleiding. Een hint! Als men werkt in de ICT dienstverlening is meer uren werken dan contractueel is overeengekomen meer regel dan uitzondering. Het lijkt mij eerstens dit probleem maar een goed op te lossen. En geen kulverhaal, dat structureel overwerk noodzakelijk is door gebrek aan personeel. Dat is niet waar. Structureel overwerk is verplicht gesteld om de aandeelhouders/eigenaren te verrijken over de ruggen van de medewerkers. Ik spreek uit ervaring en ik ben door deze a-sociale praktijken ziek geworden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-10T11:28:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.