Microsoft ontkent connectie met Baystar en SCO

Microsoft spreekt de beschuldigingen tegen dat het achter de kapitaalinjectie zat van investeringsmaatschappij Baystar in SCO. Deze connectie is onthuld door Baystar-topman Larry Goldfarb wiens verklaring is opgenomen in IBM's bewijsmateriaal in de rechtszaken tegen SCO.

Woordvoerders van Microsoft laten nu weten dat de Windows-producent zeker niet garant heeft gestaan voor de investering van - in totaal - 50 miljoen dollar. "Microsoft heeft geen financiële relatie met Baystar en is nooit overeengekomen om garant te staan voor de investering in SCO", luidt de officiële reactie.

Formeel gezien klopt die verklaring; Goldfarb zegt dat - de inmiddels allang opgestapte - vice-president Richard Emerson van Microsoft een garantie had toegezegd. Nadat Baystar de investering had gedaan, was Emerson volgens Goldfarb echter niet meer bereikbaar. Kort daarna is de topman, verantwoordelijk voor strategische investeringen, opgestapt. Zijn taken zijn sindsdien ondergebracht bij de algemeen financieel directeur (cfo). "De verklaring van Baystar bevestigt dat er nooit een garantie is verstrekt", zeggen de Microsoft-woordvoerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-11T15:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.