Altiris breidt resellernetwerk uit

Het komende jaar wil Altiris minimaal tien nieuwe resellers aan zijn bestaande Nederlandse netwerk van twintig wederverkopers toevoegen. Dit doet het met behulp van een value added distributor (vad).

"Tot april van dit jaar kenden we alleen silver, gold en platinum partners", legt Marc-Olivier Couderchet, channel development manager EMEA South, uit. Dit jaar werd het partnermodel drastisch omgegooid bij de fabrikant van beheersoftware. Dat betekende dat in ieder land een vad werd aangesteld. In Nederland is dat BGS, Business Generic Software. Met behulp van deze distributeur moet nu het bestaande resellernetwerk flink worden uitgebreid. "Doel is om zo een lange-termijn-relatie tussen die twee op te bouwen."

Onderdeel van het nieuwe model zijn de trainingen die Altiris verzorgt voor nieuwe en bestaande resellers. Ryan Heath, manager partner enablement, legt uit: "Er zijn verschillende soorten, zo hebben we een 'enablement toolkit', waarin whitepapers en andere informatie zit en die online te raadplegen is. Ook bieden we korte trainingsessies en diepgravende technologische trainingen. In de laatste leren resellers hoe ze met behulp van onze software diensten kunnen bouwen voor hun klanten."

"De training Altiris Authorized Consulting is specifiek bedoeld voor consultants. Zij leren hier hoe ze de bedrijfsproblemen van hun klanten kunnen aanpakken, zodat ze niet alleen een product komen installeren", aldus Heath. "Dit jaar hebben we het reseller-landschap herbouwd, het doel voor komend jaar is om dit uit te breiden, nieuwe resellers aan te stellen en hen alle mogelijke middelen te geven om hun werk zo goed mogelijk te doen", vat Couderchet samen.

Een geheel nieuwe groep voor Altiris zijn de managed software partners (mps). "Wij zijn een softwarebedrijf, we moeten geen Software as a Service (SaaS)gaan bieden", zegt marketingdirecteur Steve Morton. Daarvoor schakelt Altiris ook partners in. Momenteel is dat in Nederland alleen Getronics. "Ook dat moet de komende maanden uitgebreid worden", aldus Couderchet. "Toch gaat het niet om een zo groot mogelijk aantal?, vult Heath aan. "We hebben liever kwalitatief goede msp's."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-25T11:19:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.