Google voorziet online-kantoorsoftware van API's

Google voorziet zijn online-kantoorpakket van api's waarmee ontwikkelaars andere applicaties kunnen aanhaken op Google Office. Die software, Docs & Spreadsheets, bestaat uit de overgenomen online-tekstverwerker Writely en de eveneens ingekochte Google Spreadsheet.

De zoekmachine wil zijn kantoorsoftware-service neerzetten als complementair aan desktopapplicaties. De online-dienst fungeert dan vooral als samenwerkingsplatform voor de documenten, en ook als universele toegang tot de data. De api's kunnen gebruikt worden voor het doorgeven van lokale content aan online-diensten, maar ook voor latere synchronisatie.

"We willen de api's verder uitbouwen voor de tekstverwerker, maar vooral aan de kant van de spreadsheets omdat die nu eenmaal meer data-gericht zijn", zegt productmanagaer Jonathan Rochelle van Google. "Mensen kunnen met onze tools mashups maken voor andere dingen. Daarmee zitten ze niet vast aan onze ontwikkelcyclus voor wat zij zelf willen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-27T07:50:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.