Managed hosting door True

Beloning voor mannen en vrouwen in ict niet gelijk

Mannen werkzaam in de ict-sector ontvangen twee keer zoveel prestatiebonus als vrouwen. Ook hebben mannelijke ict'ers een gemiddeld vierduizend euro hoger jaarsalaris.

 
Dit blijkt uit het beloningsonderzoek 2006 van onderzoeksbureau De Breed en Partners. Mannen kregen het afgelopen jaar gemiddeld 3549 euro aan prestatiebonus uitbetaald. Vrouwen moeten het doen met 1991 euro.

Ook de variabele beloning tussen mannen en vrouwen verschilt. Mannen rijden een duurdere lease-auto en krijgen een hogere vaste onkostenvergoeding. 59 procent van de mannelijke deelnemers aan het beloningsonderzoek 2006 gebruiken een mobiel van de zaak tegen 49 procent van de vrouwen.

Opmerkelijk is wel dat het gemiddelde startsalaris van vrouwen iets hoger ligt dan dat van een man. Dit komt waarschijnlijk omdat het opleidingsniveau van de startende vrouw hoger is. Kijken we naar de ervaringsjaren dan zien we wel iets opmerkelijks. Het salaris van de man stijgt na twee jaar met 16 procent en dat van de vrouw met maar met 4 procent.

Er zijn ook variabele componenten die bij de vrouwen beter scoren. Zij krijgen een hogere telefoonkostenvergoeding en meer vrouwen geven aan een WIA-hiaat verzekering (voormalige WAO-gat) te hebben afgesloten. Kijken we naar het percentage salarisstijging ten opzichte van vorig jaar dan zien we 6 procent salarisstijging bij de mannen tegen 9 procent bij de vrouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch vreemd, ik deed mee aan dit zelfde onderzoek, maar ik kreeg geen 3549 Euro aan prestatie bonus, gekker nog, niemand bij ons kreeg dat. Ook rijd ik niet in een Lease auto, maar ��n van mijzelf. Ik krijg absoluut geen onkosten vergoeding en heb geen mobiel nog laptop van de zaak en zeker geen telefoonkostenvergoeding. ook die loonsverhoging zit er niet in, in de afgelopen 4 jaar. Dit geld trouwens voor alle mannen en vrouwen werkend bij ons bedrijf..., maar wat wij wel hebben is h��l v��l gezelligheid, z��r sociaal gedrag, en geen hiarchie, dat is meer waard dan de door een onderzoeksbureau gemeten loonsverhoging die we toch niet gaan ontvangen, het ging toch slecht in de Nederlandse economie??

Hartelijke groeten van een gelukkige werknemer, met een iets wat karig loontje.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-31T07:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.