ABN Amro snijdt opnieuw in it

ABN Amro snijdt op groepsniveau minstens vijfhonderd arbeidsplaatsen weg. Vooral 'risk managers' en automatiseerders zijn de dupe.

Een woordvoerder benadrukt dat de sanering op het hoofdkantoor plaatsvindt en niets van doen heeft met de eerdere rigoreuze ingrepen bij de it-divisie. De groepsactiviteiten vielen in eerste instantie buiten de grootschalige reorganisatie. Maar, stelt de zegsman, door de nieuwe strategie van ABN Amro, waarbij het middensegment van de markt beter moet worden bediend via een nieuwe, business-unit gedreven organisatiestructuur, is er minder plek voor centraal geregelde activiteiten. "Een aantal functies, zoals rond risk management, compliance en concernbrede it, is niet meer nodig. Een deel van de taken kan worden uitgevoerd in de business units en een deel valt weg omdat de organisatiestructuur minder complex is geworden. Hetzelfde werk kan efficiënter en met minder mensen worden uitgevoerd."

Van de vijfhonderd arbeidsplaatsen die worden weggesneden, gaat een deel via ontslag, en een deel via uitbesteding en offshoring. De exacte aantallen risicobeheerders en automatiseerders, die weg moeten, zijn nog niet bekend. De reorganisatie moet eind dit jaar of begin 2007 haar beslag krijgen. De zegsman stelt dat het verminderen van het aantal risicobeheerders niet in strijd is met de regels van De Nederlandsche Bank. "We hebben hiervoor een benchmark uitgevoerd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-01T10:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.