Microsoft legt rode loper uit voor Vista

Microsoft komt met een aantal it-diensten die de overstap van klanten naar Windows Vista, Office 2007 en Exchange Server 2007 moeten vergemakkelijken. Dat zei Bob Muglia, senior vice president van de Server and Tools divisie vanochtend tijdens de opening van IT Forum dat deze week in Barcelona plaatsvindt.

Het gaat onder meer om updates voor de Forefront en Microsoft System Center productfamilies. Deze moeten bedrijven helpen zich klaar te maken voor de overstap naar de nieuwe producten die begin volgend jaar op de markt komen. Hoofddoel daarvan is het terugbrengen van de it-kosten door het samenwerken tussen mensen versimpelen, het beveiligen en beheren van inhoud en het vergemakkelijken van het zoeken naar informatie.

Ook presenteerde Microsoft op zijn TechEd IT Forum de namen van Europese klanten die versies van Vista, Office 2007 en de nieuwste versie van Exchange Server hebben geevalueerd. Het gaat onder meer om T-Systems in Oostenrijk, BMW, Blackwell Publishing, France Telecom Group en het Nederlandse Rijksmuseum.

Muglia wierp ook een blik Windows Server ‘Longhorn’ dat verbeterde beheersmogelijkheden biedt. MySpace is momenteel bezig met het testen van Windows Server ‘Longhorn’ en daarmee samenhangende technieken, zoals Internet Information Services en Windows PowerShell. “We zien nu al flinke reducties in cpu-gebruik en een toename van aanvragen per seconde van de nieuwe IIS 7 pijplijn”, aldus Allen Huff, vice president ontwikkeling bij MySpace.

Muglia kondigde ook de formatie aan van de Interoperability Vendor Alliance, een samenwerking tussen hard- en softwareleveranciers om interoperabiliteit met Microsoft-producten te verbeteren waar hun klanten profijt van kunnen hebben. Het samenwerkingsverband werd vooral gevormd omdat klanten aangaven dat interoperabiliteit een zelfde prioriteit heeft als beveiliging en betrouwbaarheid. Meer informatie over het verbond is te vinden op www.interopvendoralliance.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-14T10:10:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.