Uitbesteding Vitens in de koelkast

Vitens heeft zijn uitbestedingstraject stilgelegd vanwege de fusie met het waterbedrijf Hydron. Het nutsbedrijf kijkt nu eerst hoe de verschillende it-omgevingen en achterliggende organisaties kunnen worden geïntegreerd.

Een woordvoerster van Vitens verwacht dat in de eerste helft van 2007 meer duidelijkheid komt of er opnieuw een aanbestedingstraject zal worden gestart. Er lopen momenteel ook geen gesprekken meer met it-partijen. De automatiseringsafdeling bestaat uit zo'n 60 tot 75 arbeidsplaatsen (inclusief inhuur).

Vitens kondigde eind vorig jaar aan het beheer van de werkplekken, netwerken en servers, en werkplek- en netwerkconnectiviteit te willen uitbesteden. In de aankondiging van de aanbestedingsopdracht stond dat de geraamde omvang van de totale opdracht bij een contractduur van drie jaar circa dertig miljoen euro zou bedragen. Er zouden minimaal tien medewerkers overgaan naar de it-partner. Afgelopen september zou het traject zijn afgerond, ware het niet dat de fusie met Hydron voor een nieuwe situatie heeft gezorgd.

Het waterbedrijf wilde af van het it-beheer en de operationele ict-exploitatie, omdat het moeite had genoeg gekwalificeerd personeel aan te trekken om het wijdvertakte netwerk te beheren. Het nutsconcern legt dit werk liever in handen van specialisten, die wel beschikken over genoeg personeel en continuïteit kunnen garanderen op een marktconform kostenniveau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-15T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.