Hans Liebregts stopt bij Fujitsu Siemens Computers

Managing director van Fujitsu Siemens Computers Nederland Hans Liebregts verlaat per 1 januari 2007 de organisatie. FSC heeft een ad interm-vervanger aangesteld en het is nog niet bekend wat Liebregts in de nabije toekomst gaat doen. Volgens Fujitsu Siemens heeft het vertrek niets te maken met de aanhoudende negatieve resultaten.

Na 6,5 jaar als managing director bij FSC Nederland gewerkt te hebben, houdt Hans Liebregts het voor gezien. “Hij heeft zelf deze beslissing genomen, wij betreuren zijn vertrek”, zegt Robert Gruijters, manager marketing communications & pr. “Voorlopig hebben wij Dirk DeWaegeneire als vervanger aangesteld en tot 1 januari zal Liebregts hem helpen bij het uitoefenen van de tijdelijke functie. 1 april 2007 start ons nieuwe fiscale jaar, we hopen dan een definitieve vervanger voor Liebregts te hebben aangesteld. Dat wordt nog een lastige klus want we zullen heel wat uit de kast moeten halen om iemand van het kaliber Liebregts binnen te kunnen halen.”

Nieuw verkoopmodel
Volgens Gruijters heeft het vertrek van Liebregts helemaal niets te maken met de tegenvallende resultaten die Fujitsu Siemens de afgelopen tijd behaald. Mogelijk worden in Duitsland fabrieken gesloten en het bedrijf heeft in verschillende landen enorm veel marktaandeel verloren. In Nederland viel FSC in het derde kwartaal van 2006 zelfs terug van een vierde naar een achtste plaats in de ranglijst. Gruijters: “ Liebregts heeft de afgelopen 6.5 jaar zowel de hoogte- als de dieptepunten meegemaakt en ook de neerwaartse spiraal van de afgelopen tijd heeft hij geprobeerd te doorbreken. Dit heeft geresulteerd in een anders ingedeelde salesforce, waarbij andere mensen op andere type accounts zijn gezet. Ook hebben we een nieuw acquisitieteam opgezet wat nieuwe klanten moet gaan aantrekken. We zitten nu nog midden in de transitiefase en deze is voor het einde van dit jaar afgerond. Doordat de markt de afgelopen tijd anders is gaan acteren hopen wij dat we met dit nieuwe verkoopmodel beter de klant kunnen gaan bedienen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-20T15:02:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.