Novell stelt manager aan voor omstreden Microsoft-deal

Novell benoemt een manager om de omstreden overeenkomst met Microsoft te bestieren. Vice-president Susan Heystee, die al wereldwijd algemeen directeur voor strategische partners was, moet de deal met Microsoft overzien.

De overeenkomst is in toenemende mate een probleem voor Novell aan het worden. Microsoft-ceo Steve Ballmer gebruikt de in de samenwerking opgenomen afdekking van wederzijds intellectueel eigendom als bewijs dat Linux technologie bevat die patenten van Microsoft schendt. Novell heeft inmiddels al verklaard het hier niet mee eens te zijn.

Toch betaalt de Linux-distributeur Microsoft wel een bedrag voor ip-afdekking (intellectual property) en zegt klanten hiermee gerust te stellen op het gebied van juridische vervolging wegens patenten. De nu benoemde topvrouw moet naar het zich laat aanzien vooral de technische kant van de Microsoft-vrede bestieren. Dit betreft samenwerking aan interoperabiliteit tussen beider software, vooral met het oog op virtualisatie van besturingssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Indien de SEC stukken over deze deal goed gelezen worden is de betaling van Microsoft aan Novell voor IP gebruik aanzienlijk groter dan de betaling van Novell aan Microsoft. 108 M US$ van MS naar Novell en 40 M van Novell naar MS. Lijkt me toch duidelijk wie wie betaalt voor IP gebruik.

Bij Novell dacht men een gouden deal te sluiten, maar als de counterpartner Microsoft heet kan dat natuurlijk niet. Ze krijgen 400 miljoen dollar per jaar en hoeven maar 40 miljoen terug te betalen. Lijkt dus een vette worst, maar helaas, ze hebben niet geluisterd naar de anderen die zeiden: "Never do business with the devil", en moeten nu op de blaren zitten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-01T09:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.