Mac Office kan snel overweg met Open XML

Uiterlijk april volgend jaar is er vertaalsoftware voor Mac Office 2004 beschikbaar die goed kan werken met documenten van het nieuwe Microsoft Office 2007. Binnen de Mac-wereld was een kleine rel ontstaan omdat er geruchten waren dat bestanden van het Office 2007 lange tijd niet meer te gebruiken zouden zijn op de Mac met alle gevolgen van dien voor het platform.

Microsoft adviseert Office 2007 gebruikers om hun bestanden de komende tijd als .doc weg te schrijven, zodat deze ook nog in Mac Office 2004 te gebruiken zijn. In de herfst van 2007 komt Mac Office 2007 uit. Deze versie ondersteunt het lezen en schrijven in Open XML 'native'. Het omzetten van de nieuwe Office-versie kost tijd omdat de software omgezet moet worden naar de Intel-hardware, die nu de standaard is in het Mac-kamp.

Verder moet de Ribbon gebruikersinterface uit Office 2007 nog goed afgestemd worden op de gebruikerseisen van de Mac. De vertraging van zes tot acht maanden voor de nieuwe Office-versie is gebruikelijk bij het uitkomen van nieuwe Microsoft software voor de Mac. Veel Mac-gebruikers maken zich niet druk, omdat het nog jaren kan duren voordat Office 2007 veel in gebruik is. Daarnaast is er gedeeld leed, omdat ook Windows-gebruikers in de nieuwe Office-versie de vertaalslag naar een nieuw bestandsformaat voor hun kiezen krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-07T11:26:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.