Novell verliest techneut en herwint Suse-veteraan

Novell ziet een belangrijke techneut opstappen en nagenoeg tegelijkertijd een voormalig Suse-topman terugkeren. Samba-ontwikkelaar Jeremy Allison verlaat het bedrijf uit protest tegen de overeenkomst met Microsoft. Suse medeoprichter Hubert Mantel keert terug en is juist positief over de Microsoft-deal.

Mantel stapte ongeveer een jaar geleden op, kort nadat Novell een forse reorganisatie doorvoerde. De topman verklaart nu dat hij toen was opgebrand en er even tussenuit moest, mede door onaangename ervaringen met investeerders.

Zijn toenmalige verklaring, in een breed verzonden e-mail van hemzelf, was dat het in januari 2004 door Novell overgenomen Suse niet langer voor het bedrijf kon werken. "Dit is niet meer het bedrijf dat ik dertien jaar geleden heb opgezet." In de maanden daarvoor waren al andere Suse-kopstukken vertrokken.

Terwijl Mantel terugkeert, stapt Allison op. Hij is één van de hoofdontwikkelaars van Samba, de open source file/print-software die aansluiting op het Windows-bestandssysteem biedt. Allison stelt in zijn afscheidsmail dat de patentenovereenkomst met Microsoft, Novells relatie met de open source-gemeenschap ernstig schaadt. Hij treedt nu in dienst bij Google, waar hij ook actief blijft werken aan Samba.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-22T11:48:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.