München koopt toch weer Windowspakketten

De Duitse stad München, die in 2002 overstapte op het open source besturingssysteem Linux, heeft toch weer tweeduizend pakketten Windows aangeschaft. Opmerkelijk is dat het gaat om tweedehands pakketten Windows 2000.

Reden voor de aanschaf van het oude pakket is dat bepaalde dure applicaties nog steeds onder Windows draaien in de gemeente. Deze wil München tot het eind van de afschrijvingstermijn gebruiken, waarvoor het Windows 2000 nodig heeft, meldt de Volkskrant.

Liever had München een grote hoeveelheid Windows NT 4.0-pakketten aangeschaft, maar die waren nergens meer in grote hoeveelheden te krijgen. Door gebruikte versies van Windows 2000 aan te schaffen, geeft de stad de helft minder geld uit dan wanneer ze nieuwe versies had gekocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch leuk dat dat licentietechnisch kan, tweedehands Windows. Lukt een thuisgebruiker niet!

Op zich is hier een zeer goede reden voor. Windows 2000 is gebaseerd op Windows-NT, wat het eerste operating system van MicroSoft was dat aan normale kwaliteitseisen voldeed. Dit alles is ontwikkeld onder verantwoordelijkheid van Roger Heinen, de toenmalige Vice-President van de MicroSoft Developer Division, waar MicroSoft en de wereld dus erg veel aan te danken heeft, want de MicroSoft operating systemen voor Windows-NT waren bedroevend slecht. En nadat de Windows-NT kernel geintroduceerd is, is er eigenlijk weinig structureels veranderd onder de motorkap van Windows. Dus het kopen van 2e hands Windows-2000 versies is erg slim, omdat deze evengoed zijn als de opvolgende versies, inclusief Windows Vista.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-04T10:13:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.