Telindus beheert ict-netwerk haven Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam besteedt zijn ict-netwerk uit aan Telindus. Het contract heeft een looptijd van acht jaar en een waarde van bijna zeven miljoen euro.

Op dit moment legt het Havenbedrijf een havendekkend glasvezelnetwerk aan dat zijn 76 locaties met elkaar verbindt. Het gaat om een netwerk met een lengte van veertig kilometer. Jaarlijks bezoeken zo'n 35.000 zeeschepen en 130.000 binnenvaartschepen de haven van Rotterdam. Het Havenbedrijf is onder meer verantwoordelijke voor de infrastructuur en het efficiënt en veilig afhandelen van het scheepvaartverkeer. Daaronder valt ook de communicatie tussen de ruim 1250 medewerkers, 76 locaties en externe partners zoals de politie, brandweer en de lokale overheid. Het netwerk moet deze communicatie - telefonie, dataverkeer, marifoon- en mobilofoonverkeer, radarbeelden en camerabewaking - gaan integreren.

Telindus levert op dit glasvezelnetwerk een IP/MPLS-netwerk als ‘managed service'. Het bedrijf maakt het ontwerp, verzorgt de migratie en levert het onderhoud, de helpdesk en de monitoring van het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-16T09:54:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.