Hewlett-Packard opent laboratorium in Rusland

HP opent vandaag een onderzoekscentrum in het Russische St. Petersburg. Het lab gaat zich toeleggen op onderzoek naar informatiemanagementtechnologie.

HP Labs Russia is de derde onderzoeksfaciliteit die HP in de afgelopen vijf jaar opende. In 2002 startte een lab in het Indiaase Bangalore, gevolgd door een onderzoekscentrum in het Chinese Bejing in 2005. Daarnaast heeft HP Labs vestigingen in het Britse Bristol, in het Israëlische Haifa en in Tokyo. Het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto, in de Verenigde Staten.

Het onderzoek dat in het lab in Rusland plaatsvindt, concentreert zich op it-kwesties zoals data-extractie, informatiebeheer en ‘utility computing'. Daarnaast legt het zich toe op nieuwe methoden voor het ontdekken en analyseren van bruikbare informatie die uit de enorme hoeveelheid data komt die wordt gegenereerd door het wereldwijde web en andere bronnen. Onderzoek toont aan dat die hoeveelheid data met 50 procent per jaar groeit. Rusland en het onderwijssysteem in dat land zijn bijzonder sterk in computerwetenschap en wiskunde. HP hoopt gebruik te kunnen maken van het aanwezige Russische talent.

Het lab is voorlopig ondergebracht in het bestaande HP-gebouw in St. Petersburg. Het gaat rapporteren aan Beth Keer, directeur Information Services and Process Innovation Lab, die ad interim de toppositie in Rusland vervult totdat er een goede fulltime directeur en onderzoeksstaf zijn gevonden.

De opening van het laboratorium is een volgende stap in HP's strategie op het gebied van informatiebeheer. Eerder al kondigde het bedrijf aan zijn informatiebeheer- en BI-afdeling onder te brengen in een aparte softwaredivisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een buitengewoon verstandige zet van een van de beste ICT bedrijven ter wereld. Rusland is nog redelijk onontgonnen gebied voor ICT en er zitten zeer goede wiskundigen en informatici. Er komen veel orginele oplossingen vandaan voor openstaande problemen in de Wiskunde en Informatie Theorie. Zeker op het gebied van Data-Extractie zijn de russen zeer goed.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-22T10:21:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.