Zes Nederlandse gegenomineerden voor ICT Prize

De European Information and Communication Technology Prize 2007 heeft in totaal zeventig genomineerden bekend gemaakt. Onder deze genomineerden zijn zes Nederlandse bedrijven.

Eldert van Schagen, het Nederlandse jurylid, vindt het niveau van de inzendingen hoger dan vorig jaar. "Je merkt dat we meer inzendingen krijgen en de bedrijven uit een steeds breder gebied komen", zegt hij. De European ICT Prize bestaat inmiddels 11 jaar en is door de Europese Commissie in het leven geroepen om innovatie in Europa een stimulans te geven. Uit de 450 tot vijfhonderd inzendingen worden 250 inzendingen geselecteerd die door een zestien-koppige jury beoordeeld worden. Uiteindelijk blijven er hier zeventig van over, waaruit ook weer twintig finalisten worden geselecteerd. Deze finalisten winnen een plaats op een tentoonstelling en vijfduizend euro. In Parijs houden zij een presentatie voor een elitejury. Deze maakt drie winnaars bekend, die ieder met 200.000 euro naar huis gaan.

De ICT Prize hanteert geen categorieën. "Er zijn zoveel verschillende categorieën te bedenken", zegt Van Schagen. Hij denkt dat omdat de juryleden zelf ook expert zijn in verschillende categorieën die winnaars ook in verschillende categorieën zullen vallen.

Het Nederlandse bedrijf KSYOS is ook genomineerd voor de ICT Prize. "Ik had het wel verwacht. Ik vind dat we goed zijn in wat we doen", zegt Leonard Witkamp, directeur van het bedrijf. Als virtuele zorginstelling maakt KSYOS het KSYOS TeleDermatologie Consultatie Systeem, waar inmiddels 1500 artsen bij zijn aangesloten. Arts en specialist kunnen hiermee veilig en makkelijk informatie uitwisselen over internet. "Wat ik bijzonder vind, is dat we genomineerd zijn binnen het brede ict-kader", zegt Witkamp. KSYOS is eerder genomineerd geweest voor de prijs, maar schat nu haar kansen groter in. "Ik hoop en verwacht dat we wel in de top 20 komen. De top drie zou echt een feest zijn".

De Nederlandse genomineerden:

Bearingpoint

Be Informed

Home Automation Europe

KSYOS

Magnaview

Xsens Technologies

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-05T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.