Alcatel-Lucent schrapt banen in Nederland

Bij de Nederlandse divisie van telecombedrijf Alcatel-Lucent worden de komende twee jaar 140 tot 180 banen geschrapt. Wereldwijd verdwijnen er de komende drie jaar 12.500 banen wereldwijd.

De banen zullen niet allemaal via natuurlijk verloop verdwijnen. "We kunnen niet uitsluiten dat er gedwongen ontslagen zullen vallen", aldus een woordvoerder van Alcatel-Lucent. Op dit moment telt Alcatel-Lucent in Nederland circa 700 medewerkers. Bij de gedwongen banenreductie gaat het om dubbelfuncties bij de twee bedrijven en om een rationalisatie van het product- en oplossingenportfolio. Alcatel-Lucent gaat samen met de ondernemingsraad en de vakbonden outplacementdiensten bieden en zal medewerkers wiens baan vervalt op alle mogelijke manieren ondersteunen.

Wereldwijd worden er 12.500 banen geschrapt. Het bedrijf hoopt hiermee 1,7 miljard euro te besparen. Komend jaar moet het al 600 miljoen euro aan kostenbesparingen realiseren. Het bedrijf hoopt door de extra maatregelen het concurrentievermogen van de onderneming te verhogen. "We denken dat er de komende drie jaar wereldwijd 12500 posities zullen verdwijnen. Dit zijn moeilijke, maar noodzakelijke beslissingen, maar we zullen deze veranderingen met zorg doorzetten", aldus bestuursvoorzitter Patricia Russo.

Het is de eerste keer dat het bedrijf, dat vorig jaar ontstond uit het Franse Alcatel en het Amerikaanse Lucent, gezamenlijke resultaten bekendmaakt. De periode oktober-december werd afgesloten met een verlies van 618 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Paricia Russo noemende de resultaten in een persbericht ‘teleurstellend'. Volgens Russo werden de resultaten voor het vierde kwartaal negatief beïnvloed door onderzekerheid voor klanten en werknemers bij het bedrijf en uitdagende marktomstandigheden, vooral in Noord-Amerika. Ook de eerste maanden van dit jaar zullen deze factoren nog een effect op de activiteiten hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-13T10:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.