Microsoft zoekt werknemers voor partners

Het is voor Microsoft Partners lastig om aan goede werknemers te komen. Met project Microsoft TalentLab probeert de softwarefabrikant ict'ers te werven voor een baan bij een Microsoft Partner.

"De behoefte aan personeel is het afgelopen anderhalf jaar bij onze partners sterk gestegen", zegt Eric Thijssen, Director Microsoft MKB & Partners. Volgens Thijssen neemt de vraag naar ict'ers met kennis van platformtechnologieën toe, maar voor de Microsoft-technologieën overstijgt de arbeidsvraag het aanbod uit de markt. "In de Nederlandse ict-markt is een tekort van zo'n tienduizend mensen", zegt Thijssen. Microsoft Nederland ziet het als haar verantwoordelijkheid om de partners aan goede werknemers te helpen. "Onze naam kan een aantrekkingskracht zijn voor mensen. En natuurlijk als partners de klantvraag niet kunnen invullen vanwege te weinig mensen, dan raakt het ons ook".

Na gesprekken met partners bleek dat er naast consultants vooral op drie plekken een tekort was aan mensen, namelijk ict'ers met kennis van Microsoft Dynamics, .Net-ontwikkelaars, en mensen met kennis van SharePoint. "Het zijn ook de gebieden waar veel groeipotentieel in zit", zegt Thijssen. Microsoft wil voorkomen dat de partners bij elkaar geschikte werknemers zouden weghalen. "We moeten de poel vergroten. Daarom mikken we op studenten, freelancers en ict-professionals die nu gespecialiseerd zijn in een andere technologie dan die van Microsoft", zegt Diane Janknegt, Group Manager Partner Marketing Microsoft MKB & Partners.

Microsoft Nederland ontwikkelde daarom samen met de partners het initiatief Microsoft TalentLab. Dit initiatief betekent dat geïnteresseerden aan de slag kunnen bij een partner en dan een opleidingstraject krijgen om de technologie te leren. Ze krijgen een opleidingsgarantie met als einddoel een certificaat. "Er wordt een persoonlijk opleidingstraject aangeboden, er zit geen tijdslimiet aan vast. Een student heeft waarschijnlijk een langer opleidingstraject nodig dan iemand met veel ervaring", zegt Thijssen.

Spil in het web is de website www.microsofttalentlab.nl. Via deze site kunnen geïnteresseerden aangeven in welke technologie ze interesse hebben. Ook geven de verschillende partners van Microsoft een kijkje achter de schermen. Als de professional dan zijn cv heeft doorgegeven, neemt een onafhankelijke partij, ePeople, contact op. Zij spreken de kandidaat en selecteren op basis van zijn of haar wensen drie partners, waarmee de kandidaat in gesprek kan gaan en kan zien of het klikt. "Uiteindelijk is de partner zelf verantwoordelijk voor de invulling van het contract. Wij helpen een stukje, maar de rest moeten ze zelf doen", zegt Thijssen.

Microsoft investeert ‘fors' in het project. Ook de partners dragen eraan bij. Op de gebieden die Microsoft geselecteerd heeft, is er vraag naar zo'n drieduixend tot vierduizend extra mensen. Janknegt: "Er zijn partijen die nu zo'n tweehonderd tot driehonderd mensen aan werk kunnen helpen".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-20T10:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.