Nabaztag waakt ook in Second Life

Er is nu een Second-Life versie van Nabaztag, het kunststoffen konijn dat berichten aankondigt door met zijn oren te draaien, lampjes in zijn buik te laten knipperen of een boodschap uit te spreken.

Robert Slagter, onderzoeker aan het Telematica Instituut, ontwikkelde het script voor de Second Life-versie van Nabaztag. Het script is gratis is op te halen op de site http://www.slexchange.com. Na installatie wappert zowel het fysieke als het virtuele konijn met zijn oren als er bezoek is, of spreekt het de namen van de Avatars of hun boodschap uit.

Onderzoekers van het Telematica Instituut voeren al enige tijd onderzoek naar de toegevoegde waarde van Second Life voor bedrijven. Verder gebruiken ze deze omgeving als 3D experimenteerruimte. Het Telematica Instituut is een onafhankelijk Technologisch Top Instituut (TTI) dat onderzoek doet naar ict-toepassingen in bedrijfsleven en maatschappij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Werd vanmorgen wakker en het eerste waar ik aan dacht was: "Het zou super zijn dat Nabaztag ook in Second Life voorkomt!"... NOT. Waar zijn we mee bezig hier?! Mis ik iets of word ik gewoon te oud voor dit (nu al)?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-28T11:14:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.