HP terug op oude honk in Amstelveen

De verkooporgansiatie van HP verhuist terug naar zijn oude plek in Amstelveen. 200 medewerkers blijven nog werkzaam in het kantoor (foto) in Utrecht.

Dit betekent dat HP overgaat tot het verhuizen van de Nederlandse verkooporganisatie (negenhonderd werkplekken) naar de HP vestiging in Amstelveen. Deze verhuizing staat gepland voor januari 2008. Tevens zal HP in de komende maanden in navolging van de servicecentra in Gouda en Hoogeveen ook Best en Wijchen sluiten. De activiteiten van het spare parts depot in Amersfoort worden uitbesteed. Niet alle disciplines verhuizen uit Cirqada Utrecht. Een deel van de medewerkers (tweehonderd werkplekken) blijft werkzaam in het pand in Utrecht. HP zit nog tot 2014 vast aan het huurcontract van het voormalige Compaq-hoofdkantoor. Het bedrijf gaat nu op zoek naar onderhuurders.

De verhuizing is onderdeel van het wereldwijde gebouwenconsolidatie programma dat HP's CEO Mark Hurd op 1 juli 2006 heeft aangekondigd. Doel van dit programma is de huisvestingskosten van HP wereldwijd te reduceren en tegelijkertijd de werkomgeving te verbeteren. Concreet betekent dit dat diverse HP locaties worden samengevoegd tot zogenoemde HP Core Sites. Dit programma is onderdeel van de wereldwijde business transformatie, waarbij efficiency en kostenbesparing worden gebruikt om geld vrij te maken voor business initiatieven die groei en een beter rendement opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Das weer goed voor de toename van het woon-werk verkeer en de transportkosten onder de HP'ers. Of zouden alle HP'ers meteen een ttuiswerkplek kado krijgen na deze verhuizing?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-29T13:34:00.000Z Redactie Computable/Channelweb