Von Pierer nog niet gevallen in Siemens-beerput

Heinrich von Pierer, ex-bestuursvoorzitter en tegenwoordig voorzitter van de raad van toezicht bij Siemens, wordt nog niet in verband gebracht met de schandalen die het elektronica- en ict-concern teisteren. Voorlopig blijft Von Pierer nog adviseur van bondskanselier Angela Merkel.

Deze week is het vijftigjarige bestuurslid Johannes Feldmayer in voorarrest genomen. Hij is bij Siemens verantwoordelijk voor de Europese operatie én voor de it-activiteiten. Feldmayer wordt verdacht van het omkopen van een vooraanstaand lid van de vakbond AUB en is de eerste hoge functionaris van het concern die in de boeien is geslagen.

Behalve omkoping onderzoekt het OM bij Siemens ook mogelijke belastingontduiking, smeergeldbetalingen en verduistering. De Europese Commissie gaf Siemens begin dit jaar bovendien een boete van bijna vierhonderd miljoen euro vanwege illegale prijsafspraken over elektrische schakelsystemen.

Grote vraag is of Von Pierer, het boegbeeld van het concern, op een of andere manier bij deze duistere zaken betrokken is geweest of er van op de hoogte was. Volgens NOS-correspondent Jacques Schmitz ontkent hij in alle toonaarden. Von Pierer is een naaste adviseur van bondskanselier Merkel. Voorlopig ziet zij nog geen aanleiding om hem opzij te schuiven, meldt Schmitz vandaag op het Radio 1 Journaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-29T14:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.