Equens stoot deel it af aan Atos Origin

Equens besteedt een deel van zijn it uit aan Atos Origin. Het gaat om het mainframebeheer en werkplekbeheerdiensten in Nederland. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Een veertigtal medewerkers stappen over naar de automatiseerder.

Een contractwaarde is niet vrijgegeven. Het aantal werkplekken dat Atos Origin gaat beheren ligt rond de zestienhonderd. Het totale aantal is echter flexibel gehouden: een belangrijke eis in de aanbesteding. Bancair dienstverlener Equens - verwerker van elektronische betalingen - verwacht namelijk de nodige schommelingen in het aantal medewerkers. Het bedrijf is in 2006 ontstaan uit de fusie tussen het Nederlandse Interpay (omzet 190 miljoen) en het Duitse Transaktionsinstitut (zestig miljoen). De samensmelting gaat gepaard met een reorganisatie waarbij zo'n vierhonderd banen vervallen. Daarnaast verwacht Equens vanwege de harmonisatie van de Europese markt voor het betalingsverkeer in 2008 (Sepa: Single European Payments Area) te kunnen groeien in een consoliderende markt.

Eventuele overnames of samenwerkingsverbanden, waarop de it-omgeving ook moet worden aangepast, worden niet uitgesloten. Nu nog verwerkt de betaalfabriek bijna zeven miljard girale transacties (en autoriseerde het 1,88 miljard geldopnames) maar dat aantal wil het verhogen naar minimaal tien miljard per jaar. Door een deel van de automatisering - de kantoorautomatisering - in handen van een it-specialist te leggen, tracht het bedrijf de wendbaarheid van zijn organisatie te vergroten en op de kosten te besparen.

Een andere reden tot uitbesteding ligt in de migratie van het mainframe-platform naar een Sun Solaris-omgeving (met een Oracle-database-systeem) voor de clearing en settlement-systemen. Met het oog op de invoering van de Sepa moeten ook deze systemen worden aangepast. Equens besloot om dit samen te trekken met de systeemomgeving van het Duitse Transaktionsinstitut en koos voor het Sun Solaris-platform. In het contract met Atos Origin is opgenomen dat de automatiseerder het mainframe-beheer blijft uitvoeren totdat de clearing en settlement-systemen in hun nieuwe setting probleemloos draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-30T14:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.