Jaarsalaris Steve jobs blijft één dollar

De grote baas bij Apple, Steve Jobs, ontving het afgelopen jaar weer een salaris van één dollar. Gelukkig voor de 52-jarige is hij niet afhankelijk van deze beloning.

Jobs' 5,4 miljoen aandelen Apple zijn momenteel een kleine half miljard dollar waard. Hij ontving wel meer dan twee ton onkostenvergoeding voor het vliegtuig dat hij enkele jaren geleden van zijn bedrijf kreeg. Het meeste geld verdiende Jobs met de verkoop van Pixar Studios aan de Disney Company, in mei 2006. Daar is hij momenteel ook directeur.

Eerder deze maand werd bekend dat ook de topmannen van Google een salaris van één dollar ontvangen. Zij zouden dat doen uit ongenoegen over de exorbitante topinkomens bij andere bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Overgiens is op http://tweakers.net/nieuws/36899/Google-oprichters-krijgen-1-dollar-per-jaar.html te lezen dat de Google mannen in/vanaf 2005 al 1 dollar per jaar kregen in navolging van diezelfde Steve Jobs.


bonussen
inkomsten uit aandelen
inkomsten uit verkopen van onderdelen (parbleu..)

+ een zeeer ruime onkosten vergoeding voor z'n eigen vliegtuig.
Daar moet ik eens mee aankomen op m'n werk, heb je een vliegtuig voor me???

Volgens mij hebben ze andere manieren gevonden om 'n bedrijf van binnenuit leeg te eten, ik vraag me af hoe hun werknemers over ze denken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-18T10:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.