Cordys vindt Amerikaanse investeerder

Het Nederlandse softwarebedrijf Cordys, opgericht door Jan Baan, is in zee gegaan met Argonaut Private Equity. Deze Amerikaanse investeringsmaatschappij stelt vijftig miljoen euro beschikbaar in ruil voor een belang van 25 procent.

Baan richtte Cordys op in 2001 en behield tot vorig jaar de dagelijkse leiding over het bedrijf. In 2006 ging hij als president-commissaris op zoek naar buitenlandse beleggers, met een voorkeur voor Amerikaanse partijen. "Daar zit onze markt en daar willen we de komende jaren vooral groeien", vertelt Baan in het Financieele Dagblad. Hij is niet bang dat de private investeerder Argonaut dezelfde problemen gaat veroorzaken als Baan dertien jaar geleden overkwam. Toen betaalden andere investeerders flink voor een aandeel in Baan Company, waarna het belang van de aandeelhouders hogere prioriteit kreeg dan de core business van softwareontwikkeling. "Nu zijn we met Cordys veel verder met het direct verkopen aan bedrijven (...) Dat is een veel stabielere en gezondere basis", aldus Baan. Hij verliet Baan Company eind jaren '90.

Cordys gebruikt de kapitaalinjectie om de Amerikaanse activiteiten uit te breiden. Het softwarebedrijf heeft al een eigen kantoor in Silicon Valley. Van daaruit werken ze aan de visie die bedrijfsprocessen centraal stelt in plaats van softwaresystemen. De systemen van klanten worden ‘losgekoppeld' van het proces dat ze aansturen. Vervolgens legt Cordys een eigen softwareschil om de verschillende applicaties van de klant heen, zodat informatie gemakkelijker kan worden gecombineerd en online gezet.
Ook aan het personeel is gedacht. Door de externe investeerder wordt het volgens Baan nu mogelijk dat medewerkers kunnen delen in toekomstig succes via allerlei optieregelingen. "Wil je toptalent aantrekken en behouden, dan moet je ook een professionele beloningsstructuur hebben."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-18T10:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.