Excuusbrief Apple over groen beleid

Apple topman Steve Jobs maakt op de site van Apple excuses voor het groene beleid van de onderneming. De topman geeft toe dat zijn bedrijf te lang onduidelijk is geweest over het gebruik van milieu-onvriendelijke grondstoffen.

Jobs verontschuldigt zich aan klanten, aandeelhouders en werknemers. "We hebben te lang onze groene kant onderbelicht." Job's reactie komt naar aanleiding van acties van milieuorganisaties waaronder Greenpeace, om het merk groener te maken. Onderdeel zijn een groene ranglijst van Greenpeace en wereldwijde acties bij Apple-hoofdkantoren.

Jobs weerlegt in zijn brief de kritiek van de milieuorganisaties. Hij benadrukt dat Apple wel degelijk voorop loopt als het gaat om groener beleid, maar zegt dat het bedrijf dit te weinig heeft belicht. "We zijn al leider op het gebied van ontwerp en ontwikkeling en moeten die talenten ook gebruiken om leider op groen gebied te worden", aldus te topman.

Greenpeace laat in eerste reactie weten blij te zijn dat Apple transparanter is over zijn groene beleid. "Apple was in het verleden terughoudend in zijn informatie over groen beleid." De milieuorganisatie verwacht niet dat Apple direct stijgt op de groene ranglijst. "Daarvoor moeten ze vooral met de recycling en verwerking van hun oude producten nog veel verbeteren. Apple's plannen om eind 2008 broomhoudende vlamvertragers en schadelijke pvc's in de ban te doen zijn niet voldoende", aldus een woordvoerder.

Bekijk hieronder de video over de actie van Greenpeace

Greenpeace-actie bij Apple-hoofdkantoor

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-03T12:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.