Steve Jobs bestbetaalde Amerikaanse ceo

Apple-ceo Steve Jobs is volgens Forbes de bestbetaalde ceo in de Verenigde Staten. Zijn salaris bedraagt slechts één dollar per jaar, maar de extra's brengen hem bovenaan de lijst.

Jobs streek het afgelopen jaar 646 miljoen dollar op door de waardestijging van zijn aandelen en opties. De volgende best betaalde ceo in de ict is Michael Dell. Hij staat met 153 miljoen dollar op de zesde plaats. John Chambers van Cisco komt niet verder dan een vijftiende plek en is meteen de laatste ict-ceo in de top twintig.

In de lijst van best presterende ceo's doet Steve Jobs het ondanks zijn hoge inkomen beduidend slechter. Met de zesendertigste plaats is hij wel de eerste ict-ceo in die lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Iemand die winst maakt uit de waardestijging van aandelen wordt niet BETAALD. 'Best betaalde CEO' is dus larie. Tenzij hij die aandelen (opties) dat jaar heeft gekregen. Des te wranger zijn dit soort onzorgvuldigheden wanneer je weet dat Jobs' vermogen overwegend in Disney (Pixar) zit en niet in Apple.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-08T11:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.