Overname Raet moeizaam rond

De overname van softwarehuis Raet door Roccade en Getronics is na aanvankelijke hindernissen alsnog afgerond. De prijs van de acquisitie is niet bekend gemaakt.

Grootste struikelblok vormden de reorganisatiekosten voor de divisie waarin standaard softwarepakketten gebouwd en verkocht werden. De bonden schatten deze kosten op 40 tot 50 miljoen gulden. Onderdeel van de sanering is het inkrimpen van het personeelsbestand met minimaal 350 mensen.
Nu de overname rond is, vormt de combinatie Getronics met Roccade 's lands grootste - virtuele - IT-leverancier met een verwachte omzet van rond de 2,5 miljard gulden en 8000 medewerkers. In hoeverre de beide overnamepartners hun banden zullen aantrekken, is echter nog onduidelijk. Op korte termijn hoeft hiervan nog niet veel verwacht te worden, temeer omdat de Nederlandse wetgeving volledige verzelfstandiging van Roccade nog in de weg staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.