IBM op koers met 10% omzetgroei

IBM sluit het vierde kwartaal af met een omzet van maar liefst 21,9 miljard en een nettowinst van 1,7 miljard dollar. Dit record resultaat is negatief beïnvloed door eenmalige kosten van 663 miljoen dollar, die deels gecompenseerd werden door een bate van 175 miljoen als gevolg van de verkoop van IBM's Federal Systems Company.

Over heel 1995 boekte de computerreus een omzet van 71,9 miljard dollar. De bijbehorende nettowinst bedraagt 4,2 miljard.
Vooral op het gebied van dienstverlening deed het concern goede zaken in het vierde kwartaal. De omzet in deze sector nam met 25 procent toe. Op het gebied van hardware meldt IBM dat PC's en PC-servers een sterk kwartaal achter de rug hebben. 'Bijzonder sterk' presteerde bovendien de mainframe-divisie: er werden maar liefst 80 procent meer mips'en verkocht. Over het hele jaar werden bijna 60 procent meer mainframe-mips'en verkocht. IBM behaalde sinds 1984 niet meer zulke groeicijfers als in het afgelopen jaar.
Geografisch gezien nam de omzet op ieder werelddeel toe, behalve in Midden- en Zuid-Amerika. In Europa wist het concern 7 procent meer omzet (8,1 miljard) te behalen dan in het laatste kwartaal van 1994. In Noord-Amerika groeide de afzet zelfs met 11 procent en in Zuidoost-Azië met 19 procent tot 4,1 miljard dollar. Gerekend over heel 1995 boekte IBM een omzet in hardware van 35,6 miljard dollar. Dit is een toename van 10 procent. In software werd 12 procent meer omgezet, zodat deze sector uitkwam op 12,6 miljard. Diensten waren goed voor 12,7 miljard dollar (plus 31 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.