Slechts kleine winst voor AT&T

Telecommunicatie-gigant AT&T weet 1995 af te sluiten met een marginale nettowinst van 139 miljoen dollar. Het vierde kwartaal is echter dramatisch met een verlies van 2,7 miljard dollar als gevolg van een voorziening ter hoogte van 6,25 miljard voor het opdelen van het concern in drie aparte ondernemingen.

De computertak, het opnieuw tot NCR omgedoopte voormalige AT&T Gis, zag de omzet in het laatste kwartaal met maar liefst 28 procent dalen tot 1,3 miljard dollar. De jaaromzet liep met 8 procent terug tot 4,7 miljard. Hiermee is NCR kleiner dan toen het door AT&T werd overgenomen. De afname wordt toegeschreven aan de verkoop van de divisie micro-elektronica in het begin van 1995 en het besluit te stoppen met de produktie van PC's.
Marktanalisten zinspelen op een fusie tussen NCR en Unisys wanneer de eerste wordt losgemaakt van AT&T. Voor zowel NCR als Unisys zou een samengaan voordelen hebben, zo menen zij. Unisys zou zijn schulden - nog steeds rond de miljard dollar - kunnen spreiden over de grotere, gecombineerde onderneming, terwijl NCR kan profiteren van de kennis en ervaring die Unisys inmiddels heeft opgedaan met reorganisaties en saneringen.
Het verlies van AT&T Gis over fiscaal 1995 bedraagt 580 miljoen dollar. Vorig jaar werd een minimale winst van 2 miljoen gerealiseerd. In het laatste kwartaal bedroeg het verlies 79 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.