Wall Street teleurgesteld over Compaq

Ondanks een nieuw omzetrecord en sterke winstcijfers in het vierde kwartaal blijkt Wall Street teleurgesteld in PC-fabrikant Compaq. De aandelenkoers van het bedrijf zakte met bijna 2 dollar in tot 47,75 dollar na bekendmaking van een omzet van 4,7 miljard en een nettowinst van 82 miljoen dollar.

In dezelfde periode van 1994 realiseerde de fabrikant een omzet van 3,3 miljard dollar, waarop het 243 miljoen verdiende.
De lagere nettowinst wordt veroorzaakt door een eenmalige afschrijving van 241 miljoen dollar voor acquisities, aldus de producent.
Deze afschrijving is tevens de oorzaak van een daling van de nettowinst over heel 1994. Waar in 1993 nog 867 miljoen verdiend werd op een omzet van 10,9 miljard, moet Compaq nu tevreden zijn met een winst van 789 miljoen op een omzet van maar liefst 14,8 miljard dollar.
De lager dan verwachte resultaten zijn volgens bestuursvoorzitter Eckhard Pfeiffer te wijten aan lagere winstmarges in Japan en aan het tegen lage prijs slijten van produkten die niet langer courant zijn. Zoals bekend beschikte Compaq over grote voorraden PC's met een 486-processor. Niet bekend werd in hoeverre deze voorraad afgenomen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.