Nauwelijks winst voor Tandem Computers

Het eerste kwartaal van fiscaal 1996 eindigt voor Tandem (parallelle computers) in een nettowinstje van 2 miljoen dollar op een tot 512 miljoen dollar gedaalde omzet. In het eerste kwartaal van fiscaal 1995 wist Tandem nog een nettowinst van 35,2 miljoen dollar op een omzet van 535 miljoen te maken.

Tandem wijt de gedaalde omzet aan een stagnatie in de Verenigde Staten. Aldaar zou de onzekerheid over de opvolging vanpresident James Treybig geleid hebben tot het uitstellen van aankoopbeslissingen. Bovendien zou het wijzigen van inruil- en kortingsprogramma's een negatieve invloed gehad hebben.
Roel Pieper, de zojuist aangesteldechief executive officer, wil om de resultaten te verbeteren gaan snijden in de kostenstructuur, speciaal op de gebieden onderzoek en ontwikkeling, verkoop en marketing. "Het nieuwe Tandem zal zijn technologie veel effectiever moeten omzetten in produkten en deze vervolgens veel beter op de markt moeten brengen", aldus Pieper, die hieraan toevoegt zich beter dan voorheen aan de levertermijn van nieuwe produkten te zullen houden. Hij duidt hiermee op de te late beschikbaarheid van Servernet, een nieuwe technologie voor het koppelen van parallelle processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.