Herplaatsing aandelen Baan

De sterk expanderende Barneveldse software-onderneming Baan gaat ruim vier miljoen aandelen herplaatsen. Daartoe is bij de beursautoriteiten in New York (Nasdaq) en Amsterdam, waar Baan een notering heeft, een aanvraag gedaan.

Driekwart van de aandelen moet in de Verenigde Staten worden verkocht, de rest in Nederland. De herplaatsing is nodig, omdat enkele bestaande aandeelhouders voor bijna 300 miljoen gulden aan aandelen kwijt willen. Overigens gaat het Baan voorspoedig. De koers is na de introductie vorig jaar mei bijna verdrievoudigd.
De omzet steeg vorig jaar met liefst 76 procent tot 216 miljoen dollar (361 miljoen gulden). De winst sprong van 1,2 miljoen dollar (2,2 miljoen gulden) naar 15,3 miljoen dollar (25,6 miljoen gulden). De beurs was tevreden met deze cijfers. Het Barneveldse softwarehuis vormt momenteel een geduchte concurrent voor het Duitse SAP, als het gaat om client/server-bedrijfsapplicaties. Baan zou met het Amerikaanse Oracle duelleren om de tweede plaats achter SAP op gebied van 'enterprise resource planning' (ERP). Overigens gaat ook IBM het ERP-softwarepakket van Baan verkopen. Beide ondernemingen openen binnenkort een gezamenlijk kenniscentrum in Barneveld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.