SAP boert goed in Nederland

De omzet van de Nederlandse vestiging van SAP steeg in 1995 met bijna 60 procent van 45 tot 70 miljoen gulden. 80 Procent daarvan komt voort uit de verkoop van licenties; opleidingen en advisering zijn ieder goed voor 10 procent.

Het aantal medewerkers steeg van 68 tot 92. SAP Nederland wist in 1995 het aantal installaties met 46 uit te breiden tot meer dan 200. Onder de nieuwe klanten bevonden zich ondermeer Shell en Philips.
Wereldwijd boekte SAP in 1995 een omzet van 2,7 miljard Duitse mark, een toename van 47 procent. Met de client/server-applicatie R/3 werd 1,6 miljard dollar binnengehaald. De nettowinst bedroeg 405 miljoen mark, 44 procent meer dan het jaar daarvoor.
Voor 1996 verwacht algemeen directeur ir Etienne Stouten van de Nederlandse vestiging een groei van minimaal 40 procent. Zelf noemt hij dit een conservatieve schatting. Hij hoopt in de komende twee tot drie weken opnieuw een grote multinational à la Shell en Philips (Unilever?) op zijn klantenlijst te kunnen bijschrijven. Om de enorme vraag naar R/3-implementaties aan te kunnen ging SAP in 1995 een aantal overeenkomsten aan: Inter Access, PS Automatisering, Cap Volmac en C-Tac bieden gespecialiseerde diensten rond het pakket aan. Cap Volmac bijvoorbeeld ontwikkelde een raamwerk waarmee handelsbedrijven R/3 snel kunnen implementeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.