Managed hosting door True

Triple P wil omzet verdrievoudigen

 

Het sinds kort aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde Nederlandse automatiseringsbedrijf Triple P wil over drie jaar de grens van 1 miljard gulden omzet passeren.

Vorig jaar werd een omzet behaald van ruim 347 miljoen gulden. De nettowinst kwam uit op 10,5 miljoen gulden, nadat in 1994 nog een verlies van 66,6 miljoen gulden was geleden. De in Iran geboren Triple P-topman F. Khaleghi Yazdi denkt de komende drie jaar gemiddeld 30 procent autonome omzetstijging te halen. Dat is echter niet voldoende voor de nagestreefde verdrievoudiging van de omzet.
Daarom is Triple P binnenkort weer op het acquisitiefront te verwachten. Overnamekandidaten zijn vooral kleinere softwarehuizen die actief zijn in het transportwezen en in de gezondheidszorg. Bovendien zou in deze twee sectoren met name onder de kleinere bedrijven grote belangstelling bestaan voor outsourcing. Triple P wil ook daar op inspelen. Khaleghi Yazdi verwacht veel groei bij het beheer van netwerken. De ambities van de Triple P-topman die vroeger bij HCS werkte, vergen behoorlijk wat kapitaal. Hij overweegt al weer een nieuwe beursgang. Gedacht wordt aan Frankfurt, Londen, Amsterdam of een aanvullende emissie op de Newyorkse Nasdaq.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/198201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×