Jaap Kaandorp, Universiteit van Amsterdam

Jaap Kaandorp, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, is door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award IT-onderzoek(er) van het jaar.

Jaap Kaandorp krijgt deze nominatie voor zijn onderzoekswerk naar het modelleren en visualiseren van groeiprocessen. Hij probeert daarmee de precieze werking van genen te achterhalen in de ontwikkeling van embryo's.

Jaap Kaandorp is associate professor in de computationele wetenschap aan de faculteit voor wiskunde, computerwetenschappen, natuur- en sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde in 1985 cum laude af in de mariene biologie en promoveerde in 1992 als informaticus. Binnen het onderzoekprogramma VEARD wordt onderzoek gedaan naar het visualiseren van het verschil tussen daadwerkelijke en gesimuleerde modellen van genregulatie, om daarmee stochastische rekenprocessen te verbeteren. Zo kunnen de onderzoekers de beschikbare rekenkracht efficiënter benutten, waardoor ze onderzoek kunnen doen naar ingewikkelder ontwikkelingsstadia.

Meer informatie: Homepage Jaap Kaandorp
Computermodel maakt de werking van genen inzichtelijk

En wat vindt Kaandorp?

Klik hier voor een korte reactie van Jaap Kaandorp op deze nominatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-01T16:23:00.000Z Johannes van Bentum