Hoge verwachtingen Neways voor 1996

Neways (professionele elektronica) heeft 1995 afgesloten met een forse verbetering van de nettowinst. De winst uit de gewone bedrijfsuitoefening steeg met 50,3 procent tot bijna 6,1 miljoen gulden.

De omzet nam met 15,8 procent toe tot 150,2 miljoen gulden. Dit jaar zal een enorme omzetsprong worden gemaakt door de overname van een drietal activiteiten van de divisie Philips Industrial Electronics. Hierdoor is de positie van Neways op met name de Duitse markt versterkt.
Per 29 december 1995 zijn de produktie- en distributie-activiteiten van deze divisie in het Duitse Kassel overgenomen. Op 2 januari 1996 is de minderheidsdeelneming van 24 procent in de produktgroep PMA (Prozess- und Maschinen Automation) omgezet in een 100 procent-belang. Eveneens op deze datum is de groep Operations overgenomen van de produktgroep Industrial Automation Systems. Deze voormalige Philips-activiteiten zullen worden samengevoegd met een werkmaatschappij van Neways. De gebundelde onderneming gaat verder onder de naam Neways Advanced Electronics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.