Weer tumult rond jaarcijfers LCI

De omvangrijke handel in aandelen LCI op 4 maart, de dag voordat de Bossche computergroep zijn jaarcijfers bekend maakte, wordt nader bekeken door de Amsterdamse Effectenbeurs.

De tweede keer in twee jaar is het dat de presentatie van de jaarcijfers van LCI gepaard gaat met strubbelingen rond de beurshandel. Op 6 april 1994 legde de Effectenbeurs de handel in LCI tijdelijk stil toen bleek dat het jaarverslag over 1993 al verstuurd was naar verschillende dagbladen, nog voordat de cijfers algemeen bekend waren gemaakt. LCI leed over 1993 een verlies van 2,2 miljoen gulden, maar keerde het jaar daarop terug in de zwarte cijfers met een winstje van 1,2 miljoen.
LCI Computer Group presenteerde vorige week dinsdag een winst van 3,2 miljoen gulden op een omzet van 166 miljoen. De dag voordat LCI het nieuwste winstcijfer vrijgaf, werden er op de Amsterdamse Effectenbeurs ruim 750.000 aandelen in het kleine automatiseringsfonds omgezet. Dat is tien keer zoveel als op een gemiddelde handelsdag. De koers steeg op die dag van 7,75 gulden tot 7,85 gulden. Tijdens de handel op de dag van de bekendmaking van de cijfers daalde het aandeel verder naar 7,50 gulden. De beursautoriteiten zullen de gang van zaken 'bekijken'. Of er een officieel onderzoek volgt, staat nog niet vast. Wel vast staat dat de kopers van het aandeel LCI op de betreffende dag vooralsnog geen winstgevende zaak hebben gedaan. Het gepresenteerde winstcijfer was voor beleggers geen positieve verrassing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.