ICL opnieuw aan het reorganiseren

Nauwelijks een jaar geleden meldde de voormalige bestuursvoorzitter Sir Peter Bonfield dat de reorganisaties bij ICL - voor 84 procent in handen van Fujitsu - nagenoeg achter de rug waren.

Zijn opvolger, Keith Todd, denkt daar anders over: "We dachten dat de herstructureringen voorbij waren. We moeten echter concluderen dat we ons vergist hebben." Het bedrijf moest 152 miljoen pond, bijna 400 miljoen gulden, ten laste van het resultaat over 1995 opvoeren om de reorganisaties te financieren. Gecombineerd met een verlies voor belastingen van 31 miljoen pond stuwt dit het verlies op naar 188 miljoen pond. In het voorgaande jaar werd nog een winst geboekt van 28 miljoen. Daarentegen geeft de omzet van ICL een gezonde groei te zien: deze steeg met 17 procent naar 3,1 miljard pond.
Om er weer bovenop te komen heeft ICL een aantal ijzers in het vuur. Zo wil het zich meer en meer concentreren op totaaloplossingen en diensten. Hiertoe worden de activiteiten op het gebied van PC's en Unix-servers ondergebracht in een aparte joint-venture met Fujitsu. ICL zal een belang van minder dan 20 procent in deze samenwerking hebben. Een andere stap is het verder verzelfstandigen van D2D, de dochteronderneming die produceert in opdracht van andere fabrikanten. Een derde maatregel is het opzetten van een aparte software-onderneming op basis van Teamware, een concurrent van IBM's Notes. Tot slot wil ICL meedeinen op de golven van Internet met een nieuw bedrijfsonderdeel voor 'interactieve diensten'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.