Managed hosting door True

Grondverkoop krikt winst Tulip op

Tulip Computers heeft in het afgelopen jaar een winst van 9,2 miljoen gulden gerealiseerd. Meer dan de helft (4,8 miljoen) hiervan is echter afkomstig van een boekwinst op de verkoop van grond die vorig jaar heeft plaats gevonden.

In een toelichting stelt F. Hetzenauer dat hij niet tevreden is met de resultaten. "1,7 Procent winst op onze omzet is te weinig. Onze doelstelling ligt op 4 procent in het jaar 2000. Dat is waar we op koersen."
Kostenbeheersing zal dan ook de boventoon voeren, zo maakt hij duidelijk. Vandaar dat de fabrikant zijn thans nog over drie gebouwen verspreide logistieke en produktie-activiteiten gaat concentreren in één nieuw gebouw. Hetzenauer verwacht met deze actie de produktiekosten tussen de 2 en 3 procent te kunnen drukken.
Tulip heeft vorig jaar 36 procent meer computers verkocht. Het afgelopen jaar zette het bedrijf 532 miljoen gulden om. Dat is 17 procent meer dan in 1994. Uit de jaarcijfers blijkt dat Tulip 65 procent van zijn omzet in het buitenland realiseert. Vorig jaar werd een hoofdkantoor in Hongkong geopend. Tevens zijn Chinese verkooporganisaties opgezet in Peking, Sjanghai en Sjenzhen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.