Philips' Timmer somber gestemd

Door de afnemende vraag van de PC-industrie wordt de winstgevendheid van de PC-monitoren en halfgeleiders nadelig beïnvloed. Philips-topman Jan Timmer zei dit afgelopen maandag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Philips te Eindhoven.

De tegenvallende verkopen in de PC-industrie waaraan Philips veel toelevert, geven Timmer mede aanleiding de winstverwachting omlaag bij te stellen. Ook de zwakke marktomstandigheden voor consumentenelektronica in Europa en de Verenigde Staten spelen Philips momenteel parten. Timmer verwacht dat de nettowinst uit de gewone bedrijfsuitoefening over het eerste kwartaal aanzienlijk zal achterblijven bij het uitstekende eerste kwartaal van 1995. Rekening wordt gehouden met een daling van 30 à 45 procent.
Het elektronicaconcern zal zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat de nettowinst over heel 1996 lager zal uitkomen dan die in het voorgaande jaar. Nieuwe reorganisaties zullen nodig zijn. De lagere winstverwachting over de eerste drie maanden heeft afgelopen maandag voor een behoorlijke koersval gezorgd. Het aandeel Philips moest ruim 10 procent terug.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.