Telecom-tak Siemens en SNI voldoet

Het succes van de oktober vorig jaar opgezette nieuwe structuur van Siemens Nixdorf Informationssysteme komt duidelijk tot uitdrukking in de financiële cijfers. Nadat het vorige boekjaar met winst werd afgesloten, ziet het ernaar uit dat dit jaar de opgaande lijn 'makkelijk' gehouden wordt.

Over de eerste vijf maanden is de orderportefeuille met 10 procent gestegen tot 5,3 miljard mark. De omzet nam in deze periode met 15 procent toe tot 5,3 miljard. Met name de resultaten buiten Duitsland zijn hoopgevend. Daar namen de orders en omzet respectievelijk toe met 23 en 26 procent.
Ceo enpresident Gerhard Schulmeyer is er van overtuigd dat door de prijzenslag de druk op de onderkant van de markt voorlopig aanhoudt. Dit kon hem er echter niet van weerhouden het belang in Escom 'op te schroeven' naar 12,5 procent en zich ook voor 10 procent in te kopen bij Vobis.
Moedermaatschappij Siemens heeft met haar (tele)communicatie-activiteiten ook weer de weg omhoog gevonden. De orders stegen in de eerste vijf maanden van het boekjaar 1996 met 20 procent tot 9,3 miljard mark en de omzet nam toe met 10 procent tot 7,7 miljard. Alle bedrijfseenheden in de divisie droegen bij tot het resultaat. Vooral naar applicaties, netwerken en terminals is grote vraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.