Meer dan miljard in kwartaal bij Oracle

Voor het eerst in zijn geschiedenis weet databaseleverancier Oracle een omzet te behalen van meer dan een miljard dollar in één kwartaal. Dit gebeurde in het derde kwartaal van fiscaal 1996, dat 29 februari jongstleden eindigde. Het cijfer vertegenwoordigt een groei van 41 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in fiscaal 1995.

De nettowinst bedraagt in dezelfde periode 146 miljoen dollar ten opzichte van 105 miljoen dollar in het derde kwartaal van 1995.
Oracle wist in het afgelopen kwartaal een groei in licentie-inkomsten van 37 procent te realiseren. De applicatietak daarin groeide met maar liefst 103 procent.
In Nederland werd 55 miljoen gulden omgezet in hetzelfde kwartaal. Dit is een toename van 49 procent. In dit kwartaal werd een flink aantal produkten geïntroduceerd, waaronder Oracle 7.3 en de Universal Server voor het gebruik van databases op Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.