Problemen Apple stapelen zich op

Apple heeft grote moeite haar verkopen aan te zwengelen na alle slechte berichten van de laatste tijd. De onlangs aangestelde topman Gilbert Amelio moest eind vorige week een aanzienlijk lagere omzet melden.

In het tweede kwartaal van het boekjaar 1995/1996, dat bij Apple loopt tot 29 maart, is mede hierdoor een netto verlies geleden van maar liefst 700 miljoen dollar.
Door de tegenvallende vraag op de consumentenmarkt zit Apple met enorme voorraden Macs. De PC-fabrikant heeft in het zojuist afgelopen kwartaal voor meer dan 350 miljoen dollar op voorraden moeten afschrijven. De magazijnen staan vol met PC's die snel in waarde afnemen. Boven op deze 350 miljoen dollar kwamen operationele verliezen van ongeveer 175 miljoen dollar.
De voorzieningen die de hoogste zijn uit de geschiedenis van Apple, moeten de computerfabrikant weer gezond maken. Amelio sprak van de eerste cruciale stappen, die de ommekeer moeten brengen. Begin mei zal hij de details van zijn herstelplan onthullen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.