Managed hosting door True

Invloed tariefdaling op cijfers KPN nihil

 

De Koninklijke PTT Nederland (KPN) heeft ondanks de tariefverlagingen die ze op vele fronten moet toestaan, toch een uitstekend 1995 achter de rug. De nettowinst nam met 10,9 procent toe tot 2,26 miljard gulden.

De omzet steeg met 6,8 procent tot 19,86 miljard. Het bedrijfsresultaat van KPN nam toe met 11,1 procent tot 3,94 miljard gulden. De omzetgroei is vooral het gevolg van volumestijgingen. Daarnaast slaagde men er in de kosten redelijk te beheersen. De brutomarge van bijna 19,8 procent behoort tot de hoogste in het Nederlandse bedrijfsleven.
PTT Telecom haalde een omzetgroei van 7,4 procent tot 13,6 miljard gulden. Ook het bedrijfsresultaat van 3,2 miljard mocht er zijn. Het aantal aansluitingen bij het bedrijfsleven voor fax- en data-verkeer neemt behoorlijk toe. Bij internationale telefonie bleef de omzetstijging beperkt tot 0,3 procent. De volumegroei bedroeg hier ongeveer 10 procent. De omzet van mobiele telecommunicatie steeg met 52,6 procent. Vorig jaar groeide het aantal aansluitingen met 192.000 tot meer dan een half miljoen. Het aantal gebruikers van semafonie groeide met 22,1 procent, als gevolg van het succes van de buzzer.
Bij mobiele satelliet-communicatie verstevigde PTT Telecom met 'Station 12' zijn belangrijke positie op de wereldmarkt. De omzetgroei kwam uit op 43,6 procent. In de scherp concurrerende markt voor randapparatuur steeg de omzet van PTT Telecom met 5,1 procent. Een omzetgroei van 8,2 procent werd gerealiseerd bij de overige bedrijfsactiviteiten, met name huurlijnen en bedrijfsnetwerken. Een zorgenkindje is KPN Multimedia. Bij een omzet van 53 miljoen gulden werd een negatief bedrijfsresultaat van 25 miljoen gehaald. Nieuwe activiteiten waaronder Planet Internet leveren nogal wat aanloopverliezen op. Beter verging het KPN Kabel, dat een bedrijfsresultaat van 34 miljoen gulden behaalde op een omzet van 262 miljoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/198385). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×