Digital gelooft weer in de toekomst

Digital is terug van weggeweest. Europees directeur Theo Wegbrans: "We richten ons weer op de dingen waarin we goed zijn". Ooit was Digital 's werelds tweede computerfabrikant met een omzet van bijna 15 miljard dollar en 130.000 werknemers.

Dat is inmiddels vijf jaar en vijf miljard dollar aan verliezen later. Sindsdien streed het bedrijf voor haar leven en voor haar geloofwaardigheid. Dat was niet zonder resultaat. Inmiddels is Digital wederom een gezond bedrijf: niet alleen wordt er weer winst behaald, maar wat voor de toekomst meer belooft: het marktaandeel stijgt.
De financiële perikelen zijn achter de rug; de afgelopen zes kwartalen is steeds met winst afgesloten, laatstelijk met 124 miljoen dollar. De balans is zo'n 400 miljoen dollar gezonder en er is 1,75 miljard dollar in kas. Op vrijwel alle activiteiten realiseert het concern fikse groei. Ten opzichte van het derde kwartaal van het vorige fiscale jaar werd veel verkocht: 60 procent meer Alpha-servers, 55 procent meer Intel-servers, 70 procent meer Unix, 115 procent meer Windows NT-produkten, 60 procent meer netwerk- en opslagprodukten, 35 procent meer dienstverlening en er werden 12 procent meer integratieprojecten uitgevoerd. Slechts de PC's deden het minder: de omzet in deze apparaten daalde met zo'n 10 procent. Met name de omzet in produkten rond Windows NT neemt sterk toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.