Mysterie rond Sap-aandeelhouder

Hans-Werner Hector, een van de vier oprichters van het Duitse Sap heeft zijn aandelen onttrokken aan een gezamenlijk fonds dat de vier oprichters beheren. Met dit fonds wapenen de vier zich voor een vijandige of ongewenste overname.

Woordvoerders van het bedrijf suggereren dat Hector per vergissing heeft gehandeld, iets dat door analisten als onwaarschijnlijk wordt bestempeld. Een kwade president-directeur Dietmar Hopp, heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen de 56-jarige Hector gevraagd zijn zetel in de 'Supervisory Board', de raad van commissarissen, op te geven. Hopp kwalificeerde de gang van zaken als "weinig intelligent".
De overgebleven drie oprichters bezitten na de aderlating nog ruim 65 procent van de aandelen. Toch wordt de actie als kwalijk gezien omdat volgens de Duitse regelgeving een 25 procents-belang genoeg is om grote invloed op het bedrijf uit te oefenen. De aandelenkoers van Sap maakte na het bekend worden van Hectors handelen een duikeling. Beleggers zien het onttrekken en onderbrengen van Hectors aandelen bij een 'off-shore trust' als blijk van onvoldoende vertrouwen bij de grootaandeelhouder. Niet verwonderlijk, omdat het bericht direct volgt op een vernietigend rapport van de Forrester Research Group, waarin wordt voorspeld dat de verkopen van R/3, het belangrijkste Sap-produkt, in 1997 zullen pieken om daarna te dalen. "Rond het jaar 2001 zal het een museumstuk zijn", zo voorspelt Forrester. Intranetten, Internet en het World Wide Web zullen daar debet aan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.