Ross Systems terug op groeipad

Ross Systems, de Amerikaanse producent van applicatie-software, heeft een moeilijke tijd achter de rug. Twee jaar lang was het bedrijf meer tijd kwijt aan juridische perikelen dan aan het op de markt brengen van produkten.

Bovendien moest de overstap gemaakt worden van de gesloten Digital Vax-architectuur naar open systemen. Beide hindernissen zijn inmiddels genomen. De rechtsstrijd - met als inzet een aantal produkten die verkregen waren uit een overname - werd geschikt met in totaal 14 miljoen dollar plus een advocatenrekening van 4 miljoen dollar. De Ross-applicaties (financieel en proceslogistiek) zijn in de tussentijd geschikt gemaakt voor het Unix-platform en voor de databases van Oracle en Sybase.
De invloed van deze factoren op de omzet en winst mag gerust desastreus genoemd worden. Waar de gehele markt en concurrenten als Sap, Oracle en ook het Nederlandse Baan de bomen tot in de hemel zagen groeien, moest Ross na een piek van 87 miljoen omzet in 1993 tevreden zijn met 67 miljoen in 1994 en 70 miljoen in 1995. Zojuist is het derde kwartaal van 1996 afgesloten met een omzet van bijna 18 miljoen en een nettowinst van 700.000 dollar. Hoopgevend is de ontwikkeling van de licentie-inkomsten. Deze stegen met 97 procent naar 6,5 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.