PC-tak Nec naar Packard Bell

Het Japanse elektronica-concern Nec gaat haar internationale PC-activiteiten bundelen met die van Packard Bell. Nec, dat bij deze Amerikaanse PC-fabrikant een stevige vinger in de pap heeft sinds de Japanners financieel moesten bijspringen, maakt gebruik van de grote naamsbekendheid van Packard Bell.

De nieuwe onderneming die Packard Bell-Nec gaat heten, zal op 1 juli actief worden.
Naar verwachting zal de combinatie in haar eerste jaar van bestaan een omzet halen van 8 miljard dollar. Met een marktaandeel van 11 procent zou Packard Bell-Nec groter worden dan Compaq. In de VS is zelfs een aandeel van ruim 15 procent haalbaar. Nec verkoopt daar al veel notebooks. Deze draagbare PC's sluiten mooi aan op het assortiment van Packard Bell, dat sterker is in desktop computers. In ruil voor het overhevelen van haar PC-activiteiten naar Packard Bell krijgt Nec extra, niet stemgerechtigde converteerbare prioriteits-aandelen.
De nieuwe transactie is een vervolg op de nauwe strategische samenwerking, die Nec, Packard Bell en de Franse Groupe Bull eerder dit jaar aangingen. Bull en Nec hadden voorafgaande aan de aangekondigde transactie ieder een aandeel van 19,9 procent in Packard Bell, alsmede niet-stemgerechtigde converteerbare prioriteitsaandelen. Nec had dat belang verworven in ruil voor een kapitaalinjectie. Het belang van Bull hield verband met de verkoop van Zenith Data aan Packard Bell.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.