Resultaten Software AG onder nullijn

De resultaten van de Duitse database-fabrikant Software AG zijn over 1995 in de rode cijfers beland. Het bedrijf maakt een verlies van 50 miljoen mark bekend. Als gevolg hiervan zal 10 procent van de werknemers ontslagen worden.

Peter Schnell, een van de mede-oprichters van de onderneming en momenteel voorzitter van de directie, legt bovendien zijn functie neer.
Ook in 1994 boekte Software AG al een verlies. Dit bedroeg toen 12 miljoen mark. Ondanks het slechtere resultaat, nam de omzet toe van 699 miljoen naar 788 miljoen mark in 1995. Financieel directeur Romin Neumeister - afkomstig van Tandem Duitsland - gelooft dat de onderneming pas in 1997 weer winst zal maken. De omzet moet dit jaar met zo'n 7 procent kunnen stijgen, aldus Neumeister. Volgens Software AG is het verlies van 1995 vooral te wijten aan een onverwachte belastingaanslag ter hoogte van 21 miljoen mark over de jaren 1989 tot en met 1992.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.