Forse groei voor Océ

Océ-van der Grinten (kopieermachines en printers) heeft de winst over de eerste helft van het op 1 december begonnen boekjaar 1995/1996 met 41 procent zien stijgen tot 68,6 miljoen gulden.

De omzet nam met 28 procent toe tot 1,79 miljard gulden. De printeractiviteiten die de Venlose high-techonderneming dit jaar overnam van Siemens Nixdorf hebben een deel van deze groei veroorzaakt. Zonder deze acquisitie zou de omzet met 16 procent zijn toegenomen.
Océ kan terugzien op een zeer geslaagd tweede kwartaal. De omzet steeg in deze periode liefst 45 procent tot 1 miljard gulden, terwijl de winst met 50 procent omhoog schoot tot 41,2 miljoen gulden. De nieuwe digitale kopieerapparaten en printers zijn duidelijk een succes. De integratie van de printeractiviteiten van Siemens Nixdorf loopt bevredigend, maar is nog niet afgerond. Océ denkt dat de volledige overdracht nog wel een paar maanden kan duren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.